Na jarenlang op behoorlijk hoog niveau gesport te hebben ben ik me gaan verdiepen in de mentale kant van presteren. Ik was nooit het grootste talent, maar door slim te trainen en te zorgen dat ik mezelf op wedstrijden maximaal kon laten zien kon ik toch op het hoogste niveau meedraaien. De skills die ik mezelf in de sport heb aangeleerd hebben me ook geholpen om tijdens mijn studie te presteren. Plannen, doelen stellen en je (vaak gezonde) wedstrijd of tentamenspanning reguleren. Verwachtingen managen, communiceren met de mensen om je heen en tegenslagen incasseren. Keihard werken, maar vooral ook effici├źnt werken.

Na mijn studie Psychologie ben ik me gaan specialiseren in sport en prestatiepsychologie en in 2015 heb ik Mental Power Training opgericht. Want mentale krachttraining is minstens zo belangrijk als fysieke krachttraining, en de vruchten die je ervan plukt zullen je niet alleen in je sport, maar ook in alles daaromheen naar een hoger niveau tillen.

Ik heb inmiddels ervaring met ijshockey, turnen, dressuur, shorttrack, powerlifting, bodybuilding, paaldansen, atletiek, zwemmen, hockey, sk├╗tsjezeilen en voltige. Naast mijn eigen sporten, voltige en paaldansen, heb ik ook een zwak voor eSports, een groeiend veld waarin een goede prestatie nog sterker afhangt van mentale skills.