Stijlen

Stijlen

Whiteboard

De whiteboardstijl is vooral geschikt als de nadruk moet liggen op de tekst. De beelden zijn wat simpeler, er is minder detail in achtergronden, objecten en emoties van personen. Er is beperkt mogelijkheid tot kleurgebruik, wat deze videos rustiger maakt. Door deze simpliciteit is het beeld secundair aan de vertelstem.

Animatie

Animatie is geschikter om een verhaal te vertellen of meer detail weer te geven. Er is heel veel mogelijk qua achtergrond, personificatie van karakters en emotie, wat een gedetailleerder en realistischer verhaal mogelijk maakt. In deze stijl is het beeld overheersender, wat de nadruk op het vertelde verhaal verminderd. Er zijn verschillende animatiestijlen mogelijk, in bovenstaande video worden voorbeelden gegeven van cartoon-animatie en de simpelere contemporary animatie.

Infographic

Infographics zijn video’s met weinig beweging, het is een mooie manier om statistieken, overzichten of vergelijkingen te maken. Het is een leuke weg om ingewikkelde data begrijpelijk over te brengen door middel van duidelijke icoontjes.

Het is mogelijk om een combinatie van animatiestijlen te gebruiken. Combinatie kan een langer filmpje heel interessant en dynamisch maken en door de afwisseling de aandacht beter vasthouden.