exploratie

Interne dialoog

Stel je voor, je wordt wakker met overal spierpijn, een weeïg gevoel in je maag en een hoofd vol watten. Ziek? Misschien. Een terugvalletje is waarschijnlijker, dit is geen onbekende combinatie van gevoelens. Gelukkig een rustige dag voor de boeg, maar er moet wel wat gebeuren.

Efficiënte Planner: “De boekhouding heeft prioriteit. Er moet nog even wat aangepast op je website. Je moet die kleren nog terugsturen naar Zalando, en eigenlijk moeten we ook even naar de sportschool. Vanavond heb je vergadering dus daarvoor moet je dat document nog doornemen, en natuurlijk de rest van je portefeuille op orde hebben. Weet je al wat we gaan eten vanavond?”

Realist: “Misschien is het slim om vandaag even rustig aan te doen. Misschien kan je de voorzitter voor vanavond even vragen of jouw dingen als eerste behandeld kunnen worden, zodat je eerder weg kan?”

Perfectionist: “Niet weer he. Je kan niet weer aankomen met hetzelfde geneuzel, ik kan me niet voorstellen dat ze nog steeds blij met je zijn in dat bestuur. En bij je andere opdrachtgevers wil ik al helemaal niet overkomen als een loser, hoe kan het nou dat het alweer mis is gegaan? Je weet toch inmiddels wel beter?”

Efficiënte Planner: “Oh, je hebt voor vandaag ook twee telefoontjes gepland, wel je telefoon in de gaten houden dus!”

Realist: “Die boekhouding moet inderdaad wel gedaan worden vandaag, maar dat is geen uren werk. Kan je niet heel rustig aan, met veel pauze, toch wat doen? Misschien ga je je dan vanzelf wel wat beter voelen”

Perfectionist: “En als het wat beter gaat hoeft niemand te weten dat je er weer zo doorheen zit. Ook niet je ouders hoor, kom op, ik zie die teleurgestelde blikken al voor me. En het bezorgde advies. Zet maar gewoon dat sterke masker op, dat gaat prima. Zo erg is het nou ook weer niet.”

Realist: “Ook al gaat het beter, misschien is het verstandig om de vergadering vanavond sowieso in te korten, je hebt morgen weer een drukke dag. Misschien kan je vandaag even een uurtje slapen? Ze zullen je er echt niet raar om bekijken hoor, ze weten hoe het zit.”

Perfectionist: “Wat nou als ze je eruit knikkeren? Ik bedoel, dat doen ze niet, want ze hebben al handen te weinig, maar ze vinden écht wel iets van je hoor, en dat is niet positief. De anderen hebben allemaal baby’s van een jaar oud, en zij kunnen het leven wel aan! Wat is er mis met jou?!”

Efficiënte Planner: “Vergeet niet even te checken bij je commissie wat zij nog nodig hebben voor vanavond. Weet je al hoe laat je morgenochtend de trein moet hebben?”

Meer Exploraties

No posts found!