Wie ben ik?

Als psycholoog maak ik mensen mee vanuit verschillende rollen. Niet alleen als vriendin, dochter of buitenstaander, maar ook als mede-ontdekker van iemands psyche. Ik mag meekijken hoe iemand worstelt met zichzelf en zichzelf langzaam steeds beter leert kennen. En hoeveel ik ook begrijp van psychologie en hoe mensen in elkaar zitten, ik ervaar diezelfde worsteling ook elke dag.

Van mezelf ben ik een observator, ik sta graag aan de rand van een groep om te zien hoe mensen zich als kudde en als individu gedragen. Dat is een prima rol, zowel voor een psycholoog als voor een schrijver.

Ik werk dagelijks als psycholoog met sporters, studenten en andere presteerders. Ik ben zelf topsporter geweest, student en in veel opzichten presteerder. Daarnaast werk ik veel met mensen met burn-out klachten, ook een thema waar ik ervaringsdeskundige in ben!

Mijn passies zijn lezen en schrijven, dat zijn mijn manieren om de wereld te begrijpen. Het in woorden vangen van iets ongrijpbaars vind ik het mooiste wat er is, daarom spendeer ik een groot deel van mijn tijd met woorden. Wat ik uiteindelijk het allerliefste zou doen is schrijven. Dus, waarom wachten?

Op deze site vind je al mijn schrijfsels, mijn inhoudelijke psychologie blogs (over sport, prestatie of burn-out) en mijn project “Strangers on a train”, waarin ik korte verhalen schrijf met willekeurige medereizigers in de hoofdrol.