Leeswijzer

We begrijpen de wereld met behulp van verhalen. Onze breinen werken het beste wanneer we een verhaal hebben om de wereld aan op te hangen. Geschreven woorden kunnen ons laten huilen, lachen en inspireren.

Schrijven is ook al jarenlang een therapeutische tool, iets wat we bewust en onbewust inzetten om onszelf te troosten, begrijpen en uit te drukken.

Op deze pagina deel ik de schrijfsels waarmee ik probeer mijn eigen binnenwereld te begrijpen (exploraties), de (non-)fictie waarmee ik de wereld om me heen beschrijf (observaties) en de geschreven woorden van anderen die ik zou voorschrijven om allerlei psychologische problemen te doorvoelen, verwerken en begrijpen (recept).

Blog

exploratie

wanneer je woont in woorden
en werelden van verhaal
telt…

observatie

Of je nu toewerkt naar de Olympische Spelen, het clubkampioenschap of het …

recept

Inspirerende voorschriften over creativiteit

Over Nicky

psycholoog, poëet, schrijver en mensenkijker

‘s Ochtends werk ik als psycholoog, de rest van de dag ben ik schrijver. In januari 2021 heb ik mijn debuutroman “But The World Should Be Ours” afgeschreven, waarvoor ik nu op zoek ben naar een agent. Ik werk aan een tweede boek en een poëziebundel in samenwerking met fotografe Mays Al-Korany. Ook schrijf ik artikelen over (sport)psychologie voor o.a. NLcoach. Naast schrijven maak ik animatievideo’s voor scholen en bedrijven, hou ik van doodlen, boulderen en zeilen. Waar ik ook heen ga, ik heb altijd een boek, een pen en een notitieblok bij me.